Ne učimo za školu, nego za život, rekao je Seneka.

Kembridž ispiti (YLE exams) mere jezičke kompetencije koje su potrebne za život i buduću karijeru Vašeg deteta.

Pripremajući se  za Kembridž ispite, Vaše dete stiče kompetencije koje su mu potrebne za aktivnu upotrebu jezika u životu i budućoj karijeri, a i odlična ocena u školi neće izostati. 

 • Zvanično polaganje nema formalni značaj, ali KEMBRIDŽ DIPLOMICA ima veliki značaj za motivaciju deteta
 • Roditelji transparentnije mogu da prate napredak svog deteta i efikasnost rada škole i profesora na putu do polaganja viših nivoa B2, C1 i C2. . Nezavisno ocenjivanje napretka vašeg deteta radi Kembridž. Na usmenom delu učestvuju ovlašćeni ispitivači sa strane. Na ovaj način se izbegava subjektivnost i procenjuje funkcionalna upotreba jezika sa polazniku nepoznatim licima van uobičajenih situacija u okviru grupe.
 • Zvanično polaganje uvećava odgovornost i mobiliše sve učesnike na efektniji angažman - decu, roditelje i profesora. Ovo ne znači da će se naš koncept nastave menjati. Deca će ove ispite polagati uz povećani angažman, ali bez dodatne presije.

Želja nam je da ponudimo nov pristup učenju i mogućnost provere znanja od strane nekog drugog autoriteta iz oblasti učenja jezika – Cambridge ispitnog tela.

Informišite se u našoj školi o mogućnostima polaganja Cambridge ispita, svih nivoa , od najmlađih YLE ispita do najviših nivoa C1 i C2.

Probno testiranje kandidata i pripreme za ispit u okviru naših programa učenja jezika.  Pre A1 Starters | Cambridge English


Cambridge English Qualifications

Svi znamo da dobro poznavanje engleskog donosi brojne prednosti – lakše je da se sporazumete kada ste u inostranstvu, veće su šanse da upišete fakultet koji želite, pa i da dobijete posao o kom ste  maštali; naročito ako planirate da svoju karijeru ostvarite u inostranstvu ili ako Vaša firma, odnosno firma za koju radite sarađuje sa klijentima iz inostranstva.

Konverzacijski engleski se odnosi na engleski jezik koji se koristi pre svega u svakodnevnim i neformalnim situacijama, ali i u poslovnom i formalnom okruženju. Takođe, konverzacijski engleski pomoći će Vam da samouvereno komunicirate i da se sporazumete u svakoj situaciji, gde god da se nalazite.

Da li je potrebno predznanje za pohađanje ovakvog kursa?

Konverzacijski engleski je namenjen svima. Konverzacioni kurs engleskog jezika koristiće kako onima koji već imaju određeno predznanje iz engleskog, tako i onima koji nisu ranije imali dodira sa engleskim, a želeli bi da ga nauče. U skladu sa tim postoji konverzacijski kurs engleskog jezika za početnike, za one čije je znanje engleskog na srednjem nivou, ali i za one naprednije, kojima će ovaj kurs pomoći da poboljšaju svoje veštine u komunikaciji i konverzaciji.

 Šta podrazumeva konverzacioni kurs engleskog jezika?

Akcenat se stavlja na konverzaciju u usmenom obliku, na govor. Cilj kursa konverzacionog engleskog jeste da Vam pomogne da unapredite svoje komunikacijske veštine i da se osećate samouvereno dok govorite na engleskom jeziku.

Časovi se organizuju u učionici ili online/u virtuelnoj učionici.

 Kvalifikovani predavači koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa polaznicima svih nivoa predznanja.

Prijavite se za besplatne konsultacije i probno testiranje. Utvrdite Vaš trenutni nivo znanja. Program i broj časova prilagodjavamo potrebama polaznika.

Jezička škola ETC WORLD oglašava upis u novu školsku godinu. Upis traje od 01.09.2023 do 20.09.2023. Planirani početak nastave 25.09.2023.

 Sve informacije vezane za upis možete dobiti i na broj telefona: 064 205 96 45 i 032 327 488.

Upis novih polaznika se može obaviti i u prostorijama škole u vremenu od 16h- 20h svakog radnog dana počevši od 01.09.2023.

Nastava se organizuje u učionici , kroz neposredan rad sa polaznicima.  U mogućnosti smo da  organizujemo i online nastavu (preko ZOOM/Microsoft Teams platforme) u zavisnosti od potreba polaznika .

Pored kurseva stranih jezika svih nivoa A1 -C2 i uzrasta (engleski, nemački, francuski, italijanski) organizujemo i:

 • Pomoć u savladavanju gradiva engleskog jezika od V do VIII razreda kroz posebne programe prilagođene potrebama dece, rad u grupi .
 • Posebni programi za učenje engleskog jezika za decu uzrasta 5 i 6 godina. Novi , savremeni programi učenja engleskog jezika, zabavan i aktivan način učenja. 
 • Priprema za Cambridge ESOL  ispite od ove godine i za najmlađe polaznike : YLE , Key i Preliminary. Priprema kandidata za Cambridge ESOL ispite na višim nivoima: B2-C2(First, Advanced i Proficiency). Naša škola ima status zvaničnog pripemnog centar za Cambridge ispite.
 • Priprema i polaganje PEARSON ispita u prostorijama škole.
 • priprema kandidata za IELTS i TOEFL ispite.
 • Organizovanje letnijh škola kampova engleskog i nemačkog jezika u zemlji i inostranstvu (London, Beč, Berlin, Kopaonik)

 Upis školska godina 2018/2019upis 2018 001

Pozivamo Vas da popunite upitnik za roditelje i ocenite naš rad.

 • Metod rada: Naš cilj je da učenike naučimo efikasnim komunikacijskim veštinama . Uvodimo jezik kroz igre u učionici, glumu, druge aktivnosti koje omogućavaju čak i najmladjim polaznicima da usvajaju različite jezičke konstrukcije.
 • Da li je srpski jezik prisutan tokom časa? Naš rad u učionici podrazumeva da se isključivo koristi strani jezik, uz ograničenu upotrebu maternjeg jezika(kad je potrebno dodatno pojasniti instrukcije)
 • Da li pratite školski program? Naš cilj učenja, od samog osnivanja škole, je da polaznicima pružimo programe i znanje koje prevazilazi okvire nastave u redovnim školama. Tu smo, naravno i da im pomognemo da prevazidju poteškoče u natavi jezika u redovnim školama, ali je kod nas fokus na unapredjenju nastave stranog jezika, kroz programe koje mi pažljivo biramo.
 • Kako se formiraju grupe? Sve grupe se formiraju na osnovu uzrasta i nivoa znanja svakog polaznika. Ukoliko polaznik ima predznanja, to se utvrdjuje testiranjem na početku kursa. Testiranje je usmeno i pismeno.
 • Ko su naši predavači? Svi naši predavači su visoko kvalifikovani , sa iskustvom u radu sa svim uzrastima.
 • Aktivnosti koje naša škola organizuje: Od samog osnivanja Jezička škola ETC WORLD je pripremni centar za polaganje Cambridge ispita, a od pre 12 godina i pripremni /ispitni centar za Pearson ispite. Letnje škole jezika u Velikoj Britaniji, Hippo Olympiad, medjunarodno takmičenje iz znanja engleskog jezika

 

Cambridge Assessment English cetificate

Naši kandidati se pripremaju za polaganje Cambridge medjunarodnih ispita iz engleskog jezika više od 25 godina. U pitanju su Cambridge ESOL ispiti/Cambridge Assessment English od A1 do C2 nivoa(Common European Framework of Reference for Languages CEFR)- First Certificate, Cambridge Advanced, Proficiency, IELTS. Počeli smo sa pripremom i mladjih kandidata za polaganje YLE ispita(Starters,Movers, Flyers)., kao i ispita namenjenih tinejdzerima Key and Preliminary .